'Operasyonları başlatmasaydık büyük bir kaos planlıyorlardı'

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Terör örgütlerinin saldırılarına karşı operasyonları başlatmasaydık, büyük bir kaos planlıyorlardı. Devlet otoritesinin kalmadığı algısı oluşturmak istiyorlardı" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2015 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Operasyonları başlatmasaydık büyük bir kaos planlıyorlardı'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Terör örgütlerinin saldırılarına karşı gerekli adımı atmasaydık, operasyonları başlatmasaydık, büyük bir kaos planlıyorlardı. Devlet otoritesinin kalmadığına dönük bir algı oluşturmak istiyorlardı" dedi.

Akdoğan, Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde partililere hitaben yaptığı konuşmada, milletçe göğüslenmesi gereken sıkıntılı günlerden geçildiğini söyledi.

Hayatı felç etmek isteyen örgütlere fırsat vermeyeceklerini dile getiren Akdoğan, bunun için de sabırlı, kararlı, dirayetli olmak gerektiğini kaydetti.

Akdoğan, seçimlerden sonra 3 terör örgütünün eş zamanlı olarak Türkiye'ye karşı saldırıya geçtiğine dikkati çekerek, "Terör örgütlerinin saldırılarına karşı gerekli adımı atmasaydık, operasyonları başlatmasaydık, büyük bir kaos planlıyorlardı. Devlet otoritesinin kalmadığına dönük bir algı oluşturmak istiyorlardı. Seçimlerden sonra örgüt, eylemsizliğini bitirdiğini açıkladı. 'Halk isyanıyla bir sonuca ulaşırım' dedi ve uyuyan polisleri şehit ederek doğrudan terör saldırıları gerçekleştirdi" diye konuştu.

"Bunlar böyle habis bir anlayıştır"

Bu operasyonların seçim için yapıldığını söyleyenlerin olduğunu anımsatan Akdoğan, AK Parti'nin 13 yılda 10 seçime girdiğini ve böyle bir şeye asla tenezzül etmediğini belirtti.

"İnsan hayatı üzerinden siyaset yapmak da, insan hayatına kast etmek de en büyük alçaklıktır" diyen Akdoğan, "Hiçbir kutsalı olmayanlar ve kutsal tanımayanlar, insan hayatına kastederler veya insan hayatı üzerinden siyaset yaparlar. Cenazeler daha oradayken, o acının üzerine basarak siyasi konuşma yaparlar, devleti katil ilan ederler. Onların uzantısı olduğu örgüt, Kurban Bayramı tanımadan güvenlik güçlerimizin şehit eder. Bunlar böyle habis bir anlayıştır. Milletin değerlerinden, kutsallarından nasibini almamış insanlardır. Bunlara karşı elbette bu süreç sonuna kadar tamamlanacak" ifadesini kullandı.

Akdoğan, toplum bütün kesimlerine hiçbir ayırım yapılmadan hizmet ve yatırım götürdüklerini ifade ederek, bunların yapılmasını Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için gerekli gördüklerini dile getirdi.

"Türkiye'ye yön vermek istiyorlar"

Böyle zamanlarda umudu korumak, güveni güçlendirmek, pekiştirmek, istikrarı perçinlemenin çok önemli olduğunu ifade eden Akdoğan, terör örgütlerinin bu değerleri hedef aldığına işaret etti.

Akdoğan, AK Parti iktidar olmasın diye bir takım kirli oyunların oynandığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Uzun zamandır bir takım uluslararası lobiler Türkiye karşıtı bir algı operasyonu yapıyorlar, Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı üzerinden. Mesele bu değil, mesele Türkiye. Bütün karalama kampanyaları geldi Türkiye düşmanlığına dayandı. Mesele bir partiye yön vermek değil. Türkiye'ye yön vermek istiyorlar. Türkiye'yi uydu bir ülke yapmak istiyorlar. Buna fırsat vermeyeceğiz. Bunun için terör kullanılan bir enstrüman. Onun için seçim sürecinde bunlar yaşanıyor."

Her yerde kriz yaşanırken Türkiye'nin büyüdüğünü dile getiren Akdoğan, bu hükümet zamanında büyük icraatlar, 3. Boğaz Köprüsü ve İstanbul'a 3. havaalanı projeleri gibi dev yatırımların yapıldığını söyledi.

Akdoğan, 7 Haziran'dan sonra alınan sonuçları değerlendirdiklerini ve gerekli önlemleri aldıklarını ifade ederek, seçim beyannamesinde toplumun her kesimine dönük büyük yatırım ve proje vaatleri olduğunu anlattı.

Diğer partilerin proje açıklamadıklarını sadece popülist vaatlerde bulunduklarını aktaran Akdoğan, "Bizde hızlı tren projelerinden otoyol projelerine, dev şehir hastanelerine yüzlerce somut, çalışması yapılmış, hemen hayata geçirilecek projeler deklare ettik. Bunlar çok önemli, bunlar Türkiye'yi ayağa kaldıracak, bunlar istihdam sağlayacak, bunlar büyümeyi destekleyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, AK Parti'nin Türkiye'yi bölgesel bir güç haline getirdiğinin altını çizerek, bu çalışmaların karşısında kimlerin durduğunu ve kimlerin ülkenin büyümesini istemediğini çok iyi anlaşılması gerektiğini dile getirdi.

"Kimse bunun istismarını yapmasın"

Ankara'daki patlamadan sonra şehitlik konusunun istismar edildiğini belirten Akdoğan, "Kimse bunun istismarını yapmasın. Yalan yanlış bilgilerle toplum kandırmasın. Türkiye'de yasalara göre kimin şehid ilan edildiği bellidir. Terörle mücadele ederken canını feda eden güvenlik birimlerimiz, askerimiz, jandarmamız, polisimiz, korucumuz bunlar şehit statüsündedir. Terör olaylarında hayatını kaybedenler terör mağduru kabul ediliyorlar. Terör mağduru ile şehidin hakkı ayrıdır. Bu saldırılarda hayatını kaybedenlere de millet olarak sahip çıkmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber